Alt Om Saltstraumen

Denne siden er tenkt som en møteplass for lokale og nasjonale straumværinger, såvel som en informasjonskilde for folk som søker info om stedet.

Du kan se hva NRK skriver om Saltstraumen, og kvalitetssikret informasjon finnes også på Store Norske Leksikon.

 • E6 over Saltfjellet er stengt på grunn av dårlig vær, det melder Vegtrafikksentralen. E10 over Bjørnfjell og fylkesvei 813 over Beiarfjellet har kolonnekjøring på grunn av uvær.

 • Meteorologisk institutt har sendt ut gult farevarsel for høy vannstand i Lofoten og Vesterålen. Det er ventet høy vannstand, estimert mellom 60 til 80 cm over høyden oppgitt i tidevannstabellene. Sør for Andenes er det også ventet høye bølger.

 • Det er kolonnekjøring på Fylkesvei 813 over Beiarfjellet grunnet uvær. På fylkesvei 7498 ved Bonnåssjøen er veien stengt på grunn av snøras. E10 over Bjørnfjell er stengt på grunn av bilberging. Bergingen forventes å være ferdig til klokken 15.30, melder Vegtrafikksentralen.

 • Det er fortsatt uklart når nordmennene som er sandfaste på Gran Canaria får returnere. Rundt 1500 nordmenn på vinterferie er ramma av sandstormen som har stengt flyplassen.

 • NVE har via Varsom.no sendt ut rødt farevarsel om stor snøskred fare – faregrad 4 for Ofoten. Det ventes stort snøfall i deler av regionen. Svært store naturlig utløste skred forventes, særlig i indre strøk av regionen der det kommer mest snø. Skiløpere og skuterkjørere bes holde seg unna alt skredterreng. Enkelte vegstrekninger kan være utsatte, melder varsom.

 • Tilstanden er stabil for kvinnen som i går ble skadd i en dykkerulykke. Det forteller kommunikasjonsjef ved Nordlandssykehuset Randi Angelsen. Ulykka skjedde i forbindelse med arbeid på et oppdrettsanlegg i Sagfjorden i Sørfold kommune. Kvinnen er innlagt på Nordlandssykehuset i Bodø, og blir liggende til observasjon over helgen, sier Angelsen til NRK.

 • Vega kommune starter nå med å etterfylle ledningsnettet. – Dette skjer sakte, men sikkert og veldig forsiktig, sier teknisk sjef i kommunen Anders Karlsson. Innbyggerne i Vega kommune har vært uten vann siden lørdag ettermiddag. Karlsson sier at etterfyllingen vil ta tid, og at de håper at dette ikke resulterer i komplikasjoner, da det er snakk om store mengder vann som skal etterfylles.

 • Det har vært et trafikkuhell mellom et vogntog og en personbil på E10 ved Vestpollkrysset i Svolvær. Det melder politiet. Fører i personbil er lettere skadd og blir ivaretatt av en lege som tilfeldigvis kom til stedet, frem til ambulanse ankommer.

 • Rett før klokken tolv natt til søndag fikk politiet melding om en bil som var stjålet på Leknes. Kort tid etter fikk politiet melding om promillekjøring, og kjøring uten gyldig førerkort. Den stjålte bilen ble like etter funnet hensatt, melder politiet. Bilen inholdt en del tjuvgods. Politiet har pågrepet to menn. Begge er innsatt i arrest.

 • Politiet måtte i natt rykke ut til en rekke hendelser i Nordland. I Rana fikk politiet stoppet en kvinnelig bilfører som blåste til over lovlig verdi på alkometer. Føreren framstod også som ruset, og hadde heller ikke førerkort. Litt senere fikk politiet melding om at en dørvakt i Rana hadde blitt slått av en gjest ved et utested. I Bodø har og så politiet måttet rykke ut til en rekke tilfeller. Der i blant en beruset gjest på et hotell som ikke ville forlate frivillig.

 • En kvinnelig dykker er skadd i forbindelse med arbeid på et oppdrettsanlegg i Sagfjorden i Sørfold kommune i Nordland. Kvinnen er fløyet til sykehus. Skadestatus er uvisst, ifølge politiet i Nordland.

 • En person er skadet i en dykkerulykke i Sagfjorden i Sørfold nord for Bodø. Ifølge politiet er det en arbeidsulykke. Den skadde er fløyet til sykehus i Bodø med helikopter.

 • Befolkningen i Vega oppfordres til å samle nedbør og benytte seg av private vannkilder etter en stor vannlekkasje lørdag.

 • Vannlekkasjen i øykommunen Vega i Nordland er ikke funnet, og innbyggerne bes om å samle regnvann og bruke private vannkilder. En tankbil med vann settes også opp ved butikken på øya. Vega kommune kjører vann til bønder, og sørger for pasienter.

 • 1500 nordmenn på vinterferie er «sandfaste» fordi alle fly fra Gran Canaria er innstilt. Dette gjelder ruter til Oslo, Kristiansand, Ålesund, Bergen, Bodø, Tromsø, Trondheim og Stavanger. Ifølge Norwegian vil flyplassen være stengt til midnatt.

Velg språk

Her finner du en grov tilnærming til ulike språk.

Du kan velge blant andre språk etterpå.

 English 

 Deutch

 Français

Vi gjør også oppmerksom på at enkelte funksjoner ikke virker etter oversettelsen.

Takk til 
https://translate.google.com/

Seneste aktiviteter

Kveldsmatkonsert
tir 25 feb @17:30 -
Historielagets quiz
tor 27 feb @19:00 -

Copyright © 2006-2019 - www.saltstraumen.info
Alle rettigheter reservert.