Alt Om Saltstraumen

Denne siden er tenkt som en møteplass for lokale og nasjonale straumværinger, såvel som en informasjonskilde for folk som søker info om stedet.

Du kan se hva NRK skriver om Saltstraumen, og kvalitetssikret informasjon finnes også på Store Norske Leksikon.

 • En teknisk feil på flyet som skulle ha gått på Widerøes rute 805 klokken 05.55 fra Leknes til Bodø, gjør at flyavgangen ble forsinket, opplyser flyselskapet til NRK. Avgangen gikk klokken 06.30.

 • Ei kvinne i 40-årene er tatt for kjøring i beruset tilstand i Bodø i natt. Politiet melder at førerkortet er beslaglagt. Politiet oppretter også sak etter at en mann i 20-årene kjørte bil uten gyldig førerkort i Hadsel og Sortland i natt.

 • Det brant i et rekkehus på Mørkved i Bodø mandag kveld. Brannvesenet fikk raskt kontroll og slukket brannen. Beboer i leiligheten pustet inn røyk og er sendt til Nordlandssykehuset for behandling, skriver politiet på Twitter.

 • Planene for en ny videregående skole i Rønvik i Bodø legges bort, skriver AN. Fylkeskommunen mangler penger til å bygge og drive en tredje videregående skole i Bodø, opplyser konstituert fylkesråd for utdanning, Knut Petter Torgersen (bildet), til avisen.

 • 1. januar 2020 skal Tysfjord kommune deles i to, en halvdel går inn i nye Narvik kommune og én i nye Hamarøy kommune. Fellesnemnda for nye Narvik gikk til sak fordi de mener grensen er satt feil. Saken ble avvist i tingretten, men fellesnemnda anket saken. Saken ble senere avvist i Hålogaland lagmannsrett. Nå er anken også avslått av Høyesterett.

 • Reiseavstanden vil være kortest om sykehuset i en en-sykehusmodell plasseres sør på Helgeland og i Mosjøen, konkluderer konsulentselskapet Menon. De har utarbeidet et utkast til en samfunnsanalyse på oppdrag av Helgelandssykehuset. Når de tar høyde for reiseavstand for ansatte, vil reiseavstanden være kortest om sykehuset lokaliseres i en av byene og ikke i omegn, står det i analysen. Analysen kommer som tillegg til den faglige rapporten om ny sykehusstruktur på Helgeland.

 • Torsdag 17. oktober er det offisiell åpning av den 3,3 kilometer lange tunnelen i Saltdal kommune, melder Statens vegvesen. Tunnelen heter Kjernfjelltunnelen, og lokalbefolkningen samt Saltdal kommune har protestert, fordi de mener navnet er feil.

 • Årets andre tildeling av tilskuddsordningen for kulturprosjekter- og arrangementer er fordelt. Totalt ble 808.000 kroner gitt til 25 forskjellige aktører. Hvem disse er, kan du lese på Nordland fylkeskommunes hjemmesider.

 • Et vogntog kjørte av veien ved Storforshei på E6. Sjåføren har kommet seg ut av kjøretøyet, men klager på smerter i rygg. Nødetatene er på stedet og ett kjørefelt er åpent så trafikken kan passere, melder Nordland politidistrikt.

 • Tre personer ble pågrepet i en stjålet bil etter at politiet satte opp veisperring i Troms. Bilen ble meldt stjålet i natt og ble observert både ved Svolvær og Fiskebøl. Politiet mistenker fører for ruskjøring, og det er funnet gods i bilen som politiet har grunn til å tro er stjålet. Det er ikke meldt om personskader eller på kjøretøy som følge av veisperringen.

 • En bilfører i slutten av tenårene blir tatt med av ambulanse til legevakt for helsesjekk etter å ha kjørt av veien ved Håvika i Narvik. Politiet mistenker at føreren har holdt høy hastighet. Førerkortet hans blir beslaglagt, melder politiet.

Velg språk

Her finner du en grov tilnærming til ulike språk.

Du kan velge blant andre språk etterpå.

 English 

 Deutch

 Français

Vi gjør også oppmerksom på at enkelte funksjoner ikke virker etter oversettelsen.

Takk til 
https://translate.google.com/

Copyright © 2006-2019 - www.saltstraumen.info
Alle rettigheter reservert.