Alt Om Saltstraumen

For å si det med en gang - det er ikke mulig å lage Alt Om Saltstraumen uten hjelp fra beboere og andre...

Men det er lov å forsøke. Dette er et privat hobbyprosjekt, men som jeg håper at en dag skal bli nyttig for både lokale og utflyttede straumværinger, samt for mer tilfeldig besøkende. 

Hvis det skjer noe, f.eks lørdagskafe, tilstelninger, loppemarked, fest, konsert, ... la meg få beskjed.

Send gjerne inn bilder, underforstått at jeg har tillatelse til å publisere på disse sidene.

Oppfordringen bør være tydelig - gi meg tilbakemeldinger! Målet er at sidene kan inneholde så mye som mulig.

Foreløpig er kontaktmuligheten litt enkel, men bruk e-post, telefon, tekstmelding, ...

 

e-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Telefon / SMS: 950 71 270

Vi har endelig fått opp kameraene igjen. Del ende med et spleiselag hvor Alt Om Saltstraumen og Kafe Kjelen kjøpte hvert sitt nytt kamera. Som privat prosjekt er det jo begrenset hvor mye panger som kan legges ned i websiden.

Vi endte opp med to stykk D-Link DCS-930L, med innebygget WiFI og mulighet for å sende bilder til FTP-server. Med det trenger kameraet bare strøm og trådløsnett, og fikser resten selv.

D-Link DCS-930L

Produsentlink.

 

Vi håper det fungerer OK nå...

Kamera 2 har omsider tatt kveld. 

Inntil videre kjører vi med det ene kameraet. 

 • Et utenlandsk vogntog sperrer E10 i Telegrafbakken ved Bjørnfjell. Flere vogntog står i kø og kommer seg ikke forbi. Politi er på tur til stedet.

 • En person som nylig har fått førerkort kjørte på to personbiler på parkeringsplassen utenfor Stasjonen bar på Sortland. – Mistenkte feilvurdert fart og forhold på stedet. Politiet har snakket med sjåfør og vitner. Sak er opprettet, opplyser politiet.

 • Føreren kom seg uskadd ut da det begynte å brenne i en brøytebil på E10 ved Kilan i Flakstad, opplyser politiet. Brannen er slukket. Bilberging er på stedet og foretar berging. Veien vil bli stengt en liten stund fremover før den åpnes for trafikk.

 • Tilstanden til en 35-årig mann er kritisk etter at han pådro seg alvorlige hodeskader i en arbeidsulykke på et oppdrettsanlegg i Lurøy. Mannen ble fraktet til St.Olavs hospital. Ulykken på Kvarøy fiskeoppdrett skjedde ifølge politiet på en båt ute på sjøen midt på dagen i går. Politiet har avhørt vitner til ulykken.

 • Torben Marstrand slutter i jobben som rådmann i Steigen før sommeren etter tre år, melder Avisa Nordland. Han sier til avisa at det er flere årsaker til at han skifter jobb.

 • E10 er stengt over Bjørnfjell på grunn av berging av to vogntog som har sklidd i hverandre, melder Statens vegvesen. Det er uvisst hvor lenge veien blir stengt.

 • Maarud trekker tilbake 3-pakk med mikropopkorn med umiddelbar virkning. Årsaken er en liten risiko for at produktet kan begynne å brenne i mikrobølgeovn, melder NTB. Maarud sier bakgrunnen kan være at de har byttet innerpose og olje til poppingen.

 • Seks bilfører fikk bot for å ha kjørt for fort i 60-sonen på Flostrand i Rana. Høyeste hastighet ble målt til 82 km/t, opplyser politiet.

 • Kong Harald får to ekstra laksedøgn i Altaelva i 80-årsgave. Det skriver Altaposten. Det er Alta laksefiskeri interessentskap som gir Kongen et tilbud om forlengelse av hans årlige opphold i Altaelva.

 • To personer er fraktet til sykehuset for sjekk etter at to biler kolliderte på vestsiden av Helgelandsbrua i Leirfjord, opplyser politiet.

 • To biler har kollidert på vestsiden av Helgelandsbrua i Leirfjord. Skadeomfanget er foreløpig ukjent, opplyser politiet. Nødetatene er på vei til stedet.

 • Et vogntog har kjørt utfor veien på E6 ved Aspnes i Vefsn. Sjåføren er ute og nødetater er på stedet, opplyser politiet.

 • Politiet på Helgeland har fått melding om en utforkjøring på E6 Aspnes i Vefsn. Et enslig vogntog har kjørt av veien. Sjåføren har kommet seg ut, og nødetatene arbeider på stedet.

 • Elgen som ble påkjørt i Kvæfjord i dag tidlig er avlivet av viltnemnda. Begge bakbeina var brukket, ifølge politiet

 • Alle tre grendeskolene i Steigen kan bli lagt ned samtidig, høsten 2018, skriver Avisa Nordland. Planen var opprinnelig å legge ned en eller flere skoler allerede i år, men rådmann Torben Marstrand sier det mest fornuftige er å slå de fire skolene i Steigen sammen til én skole, i én operasjon.

Velg språk

Månen

Månen nå

Copyright © 2006-2017 - www.saltstraumen.info
Alle rettigheter reservert.