Alt Om Saltstraumen

For å si det med en gang - det er ikke mulig å lage Alt Om Saltstraumen uten hjelp fra beboere og andre...

Men det er lov å forsøke. Dette er et privat hobbyprosjekt, men som jeg håper at en dag skal bli nyttig for både lokale og utflyttede straumværinger, samt for mer tilfeldig besøkende. 

Hvis det skjer noe, f.eks lørdagskafe, tilstelninger, loppemarked, fest, konsert, ... la meg få beskjed.

Send gjerne inn bilder, underforstått at jeg har tillatelse til å publisere på disse sidene.

Oppfordringen bør være tydelig - gi meg tilbakemeldinger! Målet er at sidene kan inneholde så mye som mulig.

Foreløpig er kontaktmuligheten litt enkel, men bruk e-post, telefon, tekstmelding, ...

 

e-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Telefon / SMS: 950 71 270

Vi har endelig fått opp kameraene igjen. Del ende med et spleiselag hvor Alt Om Saltstraumen og Kafe Kjelen kjøpte hvert sitt nytt kamera. Som privat prosjekt er det jo begrenset hvor mye panger som kan legges ned i websiden.

Vi endte opp med to stykk D-Link DCS-930L, med innebygget WiFI og mulighet for å sende bilder til FTP-server. Med det trenger kameraet bare strøm og trådløsnett, og fikser resten selv.

D-Link DCS-930L

Produsentlink.

 

Vi håper det fungerer OK nå...

Kamera 2 har omsider tatt kveld. 

Inntil videre kjører vi med det ene kameraet. 

 • En bil har kjørt i grøfta ved Leknes, melder politiet. Sjåføren av bilen skal være en eldre person, men det er ikke meldt om personskade.

 • Ifølge meteorologene vil et kraftig lavtrykk komme inn nord i Norskehavet i løpet av søndag. Det er derfor ventet en del vind og bedbør i Nord-Norge, med unntak av Finnmarksvidda og Øst-Finnmark som får oppholdsvær søndag ettermiddag og kveld.

 • 110-sentralen Bodø bekrefter overfor NRK at brannen i et bolighus med flere boenheter nå er slokket. Brannvesenet vil ha noen mannskaper på stedet for å sørge for etterslokking og observasjon.

 • Politiet melder at beboerne i de evakuerte husene nå får vende hjem etter en boligbrann i Brønnøysund tidligere i dag.

 • I forbindelse med en kraftig brann i et leilighetsbygg i Brønnøysund, melder 110-sentralen like etter klokken 14 at det fremdeles brenner i bygningen. Brannmanskapene jobber nå med å få kontroll på flammene utvendig, og vurderer å ta seg inn i bygget.

 • En person er frakta til sykehus med mulige fallskader etter brannen i Brønnøysund. Flere hus som ligger tett opp til den overtente boligen er evakuert, opplyser politiet. Brannvesneet jobber på stedet der det brenner.

 • Det brenner i ei bygning i Masterberggata i Brønnøysund, melder politiet. Brannvesenet er på stedet.

 • Kommuneoverlege i Tromsø, Kathrine Kristoffersen, mener det er liten grunn til at folk skal betale for legetjenester. NRK har denne uka fortalt at flere velger å kjøpe digitale legetjenester, framfor å vente på time hos fastlegen. Kristoffersen er kritisk til kvaliteten hos de kommersielle aktørene. Hun sier at også fastleger tilbyr hjemmebesøk.

 • En helgelending i 30-årene er dømt til fengsel i to år og åtte måneder for langvarig og grov vold mot sin tidligere samboer. Han må i tillegg betale henne en oppreisningserstatning på 150.000 kroner, skriver Helgelendingen.

 • Det var en norsk mann i slutten av 30-årene, bosatt i Bodø, som ble funnet død i havnebassenget i Bodø i går. De pårørende er varsla, sier operasjonsleder Kai Eriksen til NRK. Politiet har ikke mistanke om noe kriminelt. – Mannen skal obduseres og politiet vil forsøke å finne ut hva som har skjedd, sier Eriksen.

 • Butikksjefen ved Bunnpris i Mo i Rana sier til Rana Blad at de ansatte flere ganger er blitt drapstrua på jobb. Kjøpmann Trond Berg er kritisk til at man ikke klarer å stoppe truslene. - Én gang venta livredde ansatte på politiet i over en time. Til slutt valgte de å trykke på ransalarmen – og bevæpna politi kom iløpet av minutter.

 • Fiskeridirektoratet gir grønt lys for Nordlaks sin planlagte havfarm utenfor Hadseløya, skriver vol.no Nordlaks søkte i mai om å få etablere oppdrettsanlegget, og Nordland Fylkes Fiskarlag har vært kritisk til planene. Det er Nordland fylke som avgjør søknaden, ifølge nettavisen

 • En person måtte i arresten i Bodø i natt etter å ha opptrådt truende overfor de ansatte på sykehuset. Tidligere på natta hadde politiet funnet den samme personen overstadig beruset på et spisested.

 • En bilfører ble i natt målt til 166 km/t i Svartisentunnelen i Meløy. Det er 80-sonen i tunnelen der politiet hadde laserkontroll. Sak er oppretta, twitrer politiet.

 • Politiet melder nå at åtte personer er involvert i trafikkulykken på Tjeldsundbrua nær fylkesgrensa. Fire personer er uskadde, mens de fire siste er fraktet til Harstad sykehus for videre behandling. Skadeomfanget er ikke kjent.

Copyright © 2006-2018 - www.saltstraumen.info
Alle rettigheter reservert.