Alt Om Saltstraumen

For å si det med en gang - det er ikke mulig å lage Alt Om Saltstraumen uten hjelp fra beboere og andre...

Men det er lov å forsøke. Dette er et privat hobbyprosjekt, men som jeg håper at en dag skal bli nyttig for både lokale og utflyttede straumværinger, samt for mer tilfeldig besøkende. 

Hvis det skjer noe, f.eks lørdagskafe, tilstelninger, loppemarked, fest, konsert, ... la meg få beskjed.

Send gjerne inn bilder, underforstått at jeg har tillatelse til å publisere på disse sidene.

Oppfordringen bør være tydelig - gi meg tilbakemeldinger! Målet er at sidene kan inneholde så mye som mulig.

Foreløpig er kontaktmuligheten litt enkel, men bruk e-post, telefon, tekstmelding, ...

 

e-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Telefon / SMS: 950 71 270

Vi har endelig fått opp kameraene igjen. Del ende med et spleiselag hvor Alt Om Saltstraumen og Kafe Kjelen kjøpte hvert sitt nytt kamera. Som privat prosjekt er det jo begrenset hvor mye panger som kan legges ned i websiden.

Vi endte opp med to stykk D-Link DCS-930L, med innebygget WiFI og mulighet for å sende bilder til FTP-server. Med det trenger kameraet bare strøm og trådløsnett, og fikser resten selv.

D-Link DCS-930L

Produsentlink.

 

Vi håper det fungerer OK nå...

Kamera 2 har omsider tatt kveld. 

Inntil videre kjører vi med det ene kameraet. 

 • En mann i 40-årene fra Tysfjord er i Salten tingrett dømt til fem og et halvt års fengsel for overgrep mot flere kvinner. Rettssaken og dommen er den første av flere i Tysfjord-komplekset. Mannen har erklært seg ikke skyldig.

 • Utrykningspolitiet har hatt kontroll på Trofors i Grane kommune. Av 78 kontrollerte biler ble ett forenklet forelegg utstedt, melder politiet på Twitter.

 • – Norge må få på plass løsninger som gjør at de som produserer plastprodukter har ansvaret for plasten gjennom hele kretsløpet. Det mener WWF, Salmar, Marine Harvest, og Kystmiljø, som i et brev til Klima- og miljødepartementet etterlyser mer informasjon om hvor langt Norge har kommet i arbeidet med å få på plass slike ordninger.

 • Politiet har stoppet en bilfører i Rønvika i Bodø. Vedkommende fremstod som ruset og manglet førerkort, melder politiet, som har fremstilt føreren for bevissikring på legevakta.

 • I dag ventes dommen i den første av Tysfjord-sakene. En mann i 40-årene har i Salten tingrett stått tiltalt for overgrep mot seks kvinner. Mannen skal blant annet ha avertert som sjaman for å komme i kontakt med kvinner. Aktor la ned påstand om sju års fengsel. Mannen nekter straffskyld.

 • Det pågår vedlikeholdsarbeid på E10 Raftsundtunnelen i Hadsel kommune. Det er manuell dirigering på stedet, og bilister bes vente på ledebil, melder Statens vegvesen.

 • Nødetatene rykket sent i går kveld ut på melding om brann i en ventilator over en komfyr i Mo i Rana. Brannen ble raskt slukket, skriver politiet i Nordland på Twitter.

 • Desember er en verstingmåned for brann i Norge, med levende lys og mye matlaging. Brannvernforeninga oppfordrer også nordmenn som handler elektrisk julepynt på internett til å være ekstra forsiktige.

 • Politiet melder om pipebrann i Stokmarknes. Operasjonsleder opplyser at nødetatene er på stedet.

 • Politiet i Nordland skriver på Twitter at det i dag har vært åtte viltpåkjørsler siden klokken 15.00. På fredag ble elleve elger påkjørt på vegene i fylket.

 • Statens vegvesen melder at riksvei 80 ved Erikstad i Fauske nå er åpen for trafikk. Det var et trafikkuhell i området som førte til kort tid med redusert framkommelighet.

 • Trafikkuhell på Rv 80 ved Erikstad

 • To biler har kollidert i 16-tiden i dag, ved rådhuset i Bodø,skriver Avisa Nordland. Operasjonsleder Tom Ove Hammer forteller til NRK at en av de involvert har vært innom legevakt for sjekk, men at det ikke skal være snakk om personskader. Årsaken er foreløpig uklar, men Hammer sier at de involverte har blitt avhørt, og at politiet nå oppretter sak.

 • NTB melder at det er varslet betydelig snøskredfare i Nord-Norge fra tirsdag. Skredfaren betegnes som faregrad 3 – betydelig. I Nordland gjelder varselet for Lofoten og Vesterålen, Ofoten, Salten og på Svartisen, skriver nyhetsbyrået.

 • Fylkesvei 82 ved Grytting i Hadsel er nå åpnet igjen etter bilberging, melder Statens vegvesen.

Velg språk

Copyright © 2006-2017 - www.saltstraumen.info
Alle rettigheter reservert.