Alt Om Saltstraumen

For å si det med en gang - det er ikke mulig å lage Alt Om Saltstraumen uten hjelp fra beboere og andre...

Men det er lov å forsøke. Dette er et privat hobbyprosjekt, men som jeg håper at en dag skal bli nyttig for både lokale og utflyttede straumværinger, samt for mer tilfeldig besøkende. 

Hvis det skjer noe, f.eks lørdagskafe, tilstelninger, loppemarked, fest, konsert, ... la meg få beskjed.

Send gjerne inn bilder, underforstått at jeg har tillatelse til å publisere på disse sidene.

Oppfordringen bør være tydelig - gi meg tilbakemeldinger! Målet er at sidene kan inneholde så mye som mulig.

Foreløpig er kontaktmuligheten litt enkel, men bruk e-post, telefon, tekstmelding, ...

 

e-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Telefon / SMS: 950 71 270

Vi har endelig fått opp kameraene igjen. Del ende med et spleiselag hvor Alt Om Saltstraumen og Kafe Kjelen kjøpte hvert sitt nytt kamera. Som privat prosjekt er det jo begrenset hvor mye panger som kan legges ned i websiden.

Vi endte opp med to stykk D-Link DCS-930L, med innebygget WiFI og mulighet for å sende bilder til FTP-server. Med det trenger kameraet bare strøm og trådløsnett, og fikser resten selv.

D-Link DCS-930L

Produsentlink.

 

Vi håper det fungerer OK nå...

Kamera 2 har omsider tatt kveld. 

Inntil videre kjører vi med det ene kameraet. 

 • 110-sentralen Bodø melder om oljeutslipp på fylkesvei 825 i Krokmyrdalen. Skånland brannvesen er på stedet for å drive skadebegrensning. Brannvesenet ber bilister være obs på glatt veibane.

 • Den tidligere Bodø/Glimt spilleren Mathias Normann ble i kveld klar for Molde fotballklubb, det melder klubben på sine nettsider. Normann ble tidligere i sommer solgt fra Glimt og til Premier League klubben Brighton. Han er på lån til Molde ut året.

 • Én person er skadet i en trafikkulykke på Ramberg i Lofoten etter at en mindre lastebil skal ha kjørt av veien. – Skadeomfanget er ukjent og det er for tidlig å si noe om hva som er årsaken, sier operasjonsleder Elisabeth Eide.

 • KrF, Venstre og Senterpartiet er enige om at dagens modell for forvaltning av statens grunn i Nordland ikke er optimal. NRK har tidligere satt søkelys på hvordan Nordland og Troms er de eneste fylkene i landet der den såkalte fjelloven ikke gjelder.

 • Den tidligere Bodø/Glimt spilleren Mathias Normann kan være på vei tilbake til Norge. Etter det Avisa Nordland kjenner til, skal han nå være på vei til Molde. En overgang kan være klar i løpet av dagen, siden det norske overgangsvinduet stenger onsdag kveld.

 • Mannen som var på tur i Blåskavelheia i Lofoten ble hentet ut og satt av på hjemplassen. – Han hadde vondt i ryggen og i ei hånd, men hadde ikke behov for noe videre tilsyn, sier redningsleder Sten-Rune Nikolaisen i Hovedredningssentralen Nord-Norge.

 • Et Sea King-redningshelikopter er på vei til Blåskavelheia nord for Higravtinden i Lofoten. En mann som er alene på tur har sklidd i fjellet og fått en skade i ryggen, opplyser Hovedredningssentralen Nord-Norge til NRK. Mannen skal undersøkes av lege og sendes til sykehus.

 • Troms fylkeskommune støtter Narviks søknad om å få arrangere alpint VM med 500.000 kroner. Fra før er det kjent at også Hafjell og Kvitfjell, samt Hemsedal, ønsker seg arrangementet i 2025.

 • Staten bør ta alle saksomkostninger i rettssaker folk har med Statskog, eller det bør opprettes et fond som kan dekke dette. Det sier Bjørn Inge Mo. Han leder foreningen Svartskogallmenningen som vant en kostbar rettssak om eiendomsrettigheter i Høyesterett for 20 år siden. Han mener det er uverdig at ikke staten dekker kostnadene.

 • Brannen i traktoren på Rognan er slukket, opplyser politiet i Nordland. Ingen personskade. Brannårsaken er foreløpig ukjent, ifølge politiet i Nordland.

 • Det brenner i en traktor på Rognan. Nødetatene er på tur vei til stedet, opplyser politiet.

 • Politiet tror lading av mobiltelefon kan være årsaken til brannen i ei leilighet i Mosjøen i natt. – Spor i leiligheta tyder på at brannen kan skyldes lading av mobiltelefon, sier operasjonsleder Jon-Inge Moen hos politiet i Nordland til Avisa Nordland.

 • Fem personer er evakuert etter at det oppsto brann i ei leilighet i ei blokk i Mosjøen i natt. En av de fem er kjørt sykehus for observasjon etter å ha fått i seg røyk. De øvrige evakuerte er innlosjert på hotell, melder politiet på Helgeland. Brannen er slukket og politiet oppretter sak.

 • 24-åringen fra Brønnøysund signerer i kveld en ny tre og et halvtårskontrakt med Bodø/Glimt, melder glimt.no. Saltnes har så langt ni nettkjenninger for de helgule i serien, og flere klubber skal ha meldt sin interesse. Kontrakten varer frem til 2020.

 • Ulykken i Bodø var forårsaket av brudd på vikeplikt, og sjåføren av mopeden ble tatt med til legevakt for en sjekk. Politiet melder at de oppretter sak på forholdet.

Velg språk

Månen

Månen nå

Copyright © 2006-2017 - www.saltstraumen.info
Alle rettigheter reservert.