Alt Om Saltstraumen

For å si det med en gang - det er ikke mulig å lage Alt Om Saltstraumen uten hjelp fra beboere og andre...

Men det er lov å forsøke. Dette er et privat hobbyprosjekt, men som jeg håper at en dag skal bli nyttig for både lokale og utflyttede straumværinger, samt for mer tilfeldig besøkende. 

Hvis det skjer noe, f.eks lørdagskafe, tilstelninger, loppemarked, fest, konsert, ... la meg få beskjed.

Send gjerne inn bilder, underforstått at jeg har tillatelse til å publisere på disse sidene.

Oppfordringen bør være tydelig - gi meg tilbakemeldinger! Målet er at sidene kan inneholde så mye som mulig.

Foreløpig er kontaktmuligheten litt enkel, men bruk e-post, telefon, tekstmelding, ...

 

e-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Telefon / SMS: 950 71 270

Vi har endelig fått opp kameraene igjen. Del ende med et spleiselag hvor Alt Om Saltstraumen og Kafe Kjelen kjøpte hvert sitt nytt kamera. Som privat prosjekt er det jo begrenset hvor mye panger som kan legges ned i websiden.

Vi endte opp med to stykk D-Link DCS-930L, med innebygget WiFI og mulighet for å sende bilder til FTP-server. Med det trenger kameraet bare strøm og trådløsnett, og fikser resten selv.

D-Link DCS-930L

Produsentlink.

 

Vi håper det fungerer OK nå...

Kamera 2 har omsider tatt kveld. 

Inntil videre kjører vi med det ene kameraet. 

 • To hus er evakuert som følge av vindforholdene i Rensåsparken i Bodø. Beboere innlosjert på hotell over natta. Uværet skaper problemer for nedrigging av Parken-scenene, og det er fare for av scenen kan falle sammen.

 • Politiet i Bodø fikk melding om en løs takplate ved Hammarn. Det var fare for at takplaten kunne falle ned mot øvrig bebyggelse, og politiet rykket for å sikre platen.

 • Uværet skaper problemer for nedrigging av Parken-scenene i Bodø. Det er fare for at scenen kan falle sammen. Politiet sperrer foreløpig av et område i Rensåsparken.

 • Politiet jakter på føreren av en rød Mitsubishi Pajero som stakk seg vekk fra en trafikkontroll UP avholdte ved Kistrand i Bodø. Bilen har trolig gjemt seg unna i området Tverlandet/Naurstad, melder politiet.

 • Moss vant 1-0 over Narvik-laget Mjølner på Melløs stafion i dag. Mjølner ligger på 7. plass på tabellen, og står med 26 poeng før dagens oppgjør i 2. divisjonskampen.

 • En gruppe turister har blitt overrasket av uvær og stor elv i Stormdalen i Rana kommune. – De befinner seg på hver sin side av elva. Vi vurderer fortløpende å sende inn helikopter eller folk inn i området, sier operasjonsleder i Nordland politidistrik, Tommy Bech til NRK. Utfordringen for politiet er at det er lite eller ingen telefondekning i det gjeldende området.

 • Til tross for at Grand Bodø ledet to ganger måtte de til slutt ta til takke med ett poeng i Rogaland. Gjestene fra Bodø tok først ledelsen 1-0, før Avaldsnes like etterpå utliknet. Etter pause gikk det kjapt fra 1-1, via 2-1-ledelse til Grand før hjemmelaget snudde til 3-2. Gjestene maktet likevel å spille seg inn i kampen igjen og utliknet til 3-3. På slutten av kampen hadde begge lag enorme sjanser, men ballen ville ikke i mål. Ei heller da Avaldsnes fikk straffe på overtid.

 • Det er svært mye vann i vegen på E6 ved Krokstrand i Rana. Kun ett felt er kjørbart, ifølge tips til Statens vegvesen. Deres entreprenør er på vei.

 • Statens Naturoppsyn (SNO) og politiet gjennomførte lørdag en kontroll i Bodø og Gildeskål kommune. Målet var å avdekke ulovlig motorferdsel i utmark. – Spor i terrenget tyder på at det kjøres i utmarka med 4-hjulinger. Det vil bli fulgt opp med flere kontroller, melder politiet.

 • Grand Bodø starter andre omgang i kampen på samme vis som den første omgang. Fem minutter etter pause satt ballen igjen bak Avadlsnes' keeper. Dermed leder nordlendingene 2-1 i den viktige kampen for å unngå nedrykk.

 • Grand Bodø kjemper for å unngå nedrykk fra Toppserien. I dag møter de Avaldsnes til kamp. Allerede etter to minutter scoret gjestene fra Nordland, men fem minutter senere utliknet hjemmelaget. Det står 1-1 etter tjue minutters spill.

 • Avisa Nordland melder om at Nordlandsnett har flere problemer med strømkabelen ut til Helligvær og Landegode. Det har vært problemer siden fredag morgen, men været skaper trøbbel for feilsøkingen. Både Helligvær og Landegode forsynes av aggregater.

 • Fergesambandet Levang - Nesnaer innstilt på grunn av sterk vind. Mellom Jektvik og Kilboghamn er B-ruta innstilt. A-ruta går som normalt. Over Vestfjorden er MF Værøy på direkteruten mellom Bodø og Moskenes i stedet for Landegode. C-ruten mellom Bodø og Moskenes er innstilt. Det gjelder avgangen fra Bodø 16:00 og fra Moskenes 20:30.

 • Politiet har funnet to båter. Den ene i fjæra i Brønnøysund. Båten mangler motor. Den andre båten har de funnet drivende i Tiltvika i Hamarøy.

 • En finsk sjåfør siktes for promillekjøring på Andenes, skriver politiet på Twitter.

Copyright © 2006-2018 - www.saltstraumen.info
Alle rettigheter reservert.