Alt Om Saltstraumen

Vi har endelig fått opp kameraene igjen. Del ende med et spleiselag hvor Alt Om Saltstraumen og Kafe Kjelen kjøpte hvert sitt nytt kamera. Som privat prosjekt er det jo begrenset hvor mye panger som kan legges ned i websiden.

Vi endte opp med to stykk D-Link DCS-930L, med innebygget WiFI og mulighet for å sende bilder til FTP-server. Med det trenger kameraet bare strøm og trådløsnett, og fikser resten selv.

D-Link DCS-930L

Produsentlink.

 

Vi håper det fungerer OK nå...

 • En bil krasjet i ettermiddag inn i et hus på Røssvoll i Rana, skriver Rana Blad. Politiet ber nå om tips for å få tak i sjåføren av bilen. – Det er uvisst hvem som har kollidert her, så vi er interessert i tips fra publikum, sier operasjonsleder Tom Ove Hammer i Nordland politidistrikt.

 • Trafikkulykke på Mølnarodden i Lofoten. En bil med to personer har kjørt av veien. Begge to er ute av bilen. Nødetatene på vei til stedet.

 • Totalt tre personer skal være involvert i trafikkulykken på E10. Én av disse har blitt fraktet til sykehus for videre undersøkelser.

 • Kommunalminister Monica Mæland legger prosessen med sammenslåing av Finnmark og Troms på is fram til stortingsbehandling i høst, melder NTB.

 • Ambulanse er fremme på stedet der trafikkulykken på E10 skjedde. De involverte er ute av kjøretøyene, og sjekkes nå av ambulansepersonell. Det melder Nordland politidistrikt på Twitter.

 • Trafikkulykke ved Kåringen på E10 i Lødingen. To kjøretøy involvert og nødetatene er på vei til stedet. Skadeomfang ikke kjent.

 • Politiet har henlagt saken om en mulig voldtekt som skal ha skjedd natt til 5. mai på en russecamp i Bodø. Det skriver Avisa Nordland. Saken skal ha blitt henlagt ut fra bevisets stilling, sier politiadvokat Marit Olsen Heggstad.

 • 55.000 nordlendinger fikk restskatt på til sammen 803 millioner kroner 27. juni, og i dag forfaller første termin, skriver Skatteetaten i en pressemelding. Alle med over tusen kroner i restskatt skal betale den over to terminer. Første termin forfaller i dag, mens andre termin forfaller 24. september.

 • Fergesambandet Bodø-Værøy-Røst-Moskenes merket tilbakegang i sommertrafikken kontra fjoråret, skriver Lofotposten. 75.083 personer reiste med lofotferga i juli, noe som er en tilbakegang på 1433 personer sammenlignet med fjorårets tall.

 • Mange kvinner med ekstrem svangerskapskvalme får ikke lenger dekket utgifter til kvalmestillende medikamenter, etter at regjeringen endret regelverket ved nyttår. Nå må de søke Helfo om refusjon i hvert enkelt tilfelle, og de fleste får avslag. Dermed må de betale dyr medisin selv, for en lidelse som i verste fall er dødelig.

 • Widerøes flyvninger fra Bodø via Stokmarknes og Andenes til Tromsø klokken 08.15 er innstilt . Det samme gjelder også returen fra Tromsø til Bodø klokken 10.40.

 • Vegtrafikksentralen ber bilister kjøre forsiktig på E6 ved Krokstrand i Rana kommune. Dette er fordi det er flom i området, og fare for vannplaning. Entreprenøren skal være på stedet for å finne en løsning på problemet.

 • På grunn av manglende sykepleiere bruker Vefsn kommune over 600.000 kroner på å hente inn ekstra arbeidskraft fra bemanningsbyrå. – Det er uheldig at man må hente inn såpass kostbar arbeidskraft. Vi vet at det er dyrere, sier regionaldirektør i KS Nord-Norge, Tom Mikalsen.

 • Widerøes flyvning fra Svolvær og Stokmarknes til Bodø som skulle ha landet på Bodø lufthavn klokken 06.30, er innstilt på grunn av tekniske problemer, melder flyselskapet.

 • Nødetatene har i natt rykket ut til ei utforkjøring på E6 like nord for Fauske. En bil med en person i bilen hadde kjørt av veien. Operasjonsleder Remi Johansen i Nordland politidistrikt opplyser til NRK at føreren er tatt med til sykehus for videre undersøkelser. Politiet oppretter sak.

Copyright © 2006-2018 - www.saltstraumen.info
Alle rettigheter reservert.