Alt Om Saltstraumen

Omsider ser det ut til at vi har fått opp kameraene på Kjelen.

Det ene behøvde ny strømforsyning.

Det andre fikk ikke lagt ut bildene, fordi det området vi brukte (hos Telenor Online) ikke lengre var tilgjengelig.

Vi håper det fungerer OK nå...

 • Det er ingen vesentlige endringer i ventet nedbør i Nordland, noe som gir uendret prognose for skred. Snøskredfaren i region Helgeland er fremdeles på nivå 5 - meget stor. Snøskredvarslingen venter at skredfaren vil avta fra midnatt.

 • I Ballangen har luftambulanse og Røde kors hjelpekorps bistått i forbindelse med at en mann skadet seg i fjellet ved Håfjellet, melder politiet i Nordland.

 • Fylkesberedskapsrådet har i formiddag vært i møte for å vurdere skredfaren i Nordland. Situasjonen er uforandret siden i går og den økte beredskapen opprettholdes. 21 kommuner ble i går bedt om å gå gjennom beredskapsplaner og forberede seg på ulike situasjoner som kan oppstå.

 • I dag ventes det mange og store våte snøskred på Helgeland, på grunn av mye nedbør. Det er meldt faregrad fem , som betyr meget stor fare for snøskred. Foreløpig har ikke politiet fått melding om at det har gått skred i dag. I områdene Salten og Svartisen er det faregrad fire, stor snøskredfare.

 • Politiet fikk i natt inn melding om slåssing mellom flere personer i et nabolag i Fauske kommune. En patrulje dro til stedet og sendte seks personer hjem. Det skal ikke ha vært slåssing, men amper stemning, skriver Nordland politidistrikt på Twitter.

 • Cermaq Norway har inngått avtale om salg av lakseslakteriet i Alsvåg i Øksnes kommune i Vesterålen, skriver Avisa Nordland. Dette er ett av to slakterier som selskapet legger ned i forbindelse med byggingen av nytt lakseslakteri på Storskjæret i Steigen. Det andre slakteriet ligger på Skutvik i Hamarøy.

 • En bilfører i 20-årene blir anmeldt etter å ha kjørt bil uten førerkort. Det var en patrulje fra politiet som stanset vedkommende i Bodø sentrum fredag kveld, skriver Nordland politidistrikt på Twitter.

 • Nytt regelverk for turistfiskenæringen skal være med å luke ut de useriøse aktørene i næringen. Det sier seksjonsleder Hilde Jenssen i Fiskeridirektoratet. Fra i år må alle bedrifter som driver fisketurisme rapportere inn fangsten.

 • Det er mye overflatevann langs veiene i Vesterålen, og nå oppfordrer Nordland politidistrikt bilistene til å være forsiktige. – Kan komme brått på, skriver de på Twitter.

 • Statens vegvesen skjerper beredskapen etter at det er sendt ut varsel om ekstremt stor skredfare lørdag – spesielt på Helgeland. Fredag ettermiddag er stort sett alt av veger åpne, men vegvesenet er forberedt på at det kan bli nødvendig å stenge veger på kort varsel.

 • I forbindelse med rekordstor snøskredfare i Nordland er det økt beredskap i Sivilforsvaret. Nordland sivilforsvarsdistrikt forsterker Rana brann og redning medsnøscootere, søkestenger og skredvarslere. I tillegg forflyttes to beltevogner med sjåfører fra Mobil Forsterkningsenhet.

 • Bane NOR setter på ekstra beredskap mot helgen på bakgrunn av snøskredvarslinga. Norges Vassdrags og Energidirektorat holder fast på fargegrad 5 for snøskred i helga. De vil derfor kjøre ekstra maskiner framfor persontogene som skal gå i mellom Steinskjer og Fauske lørdag og søndag, det sier områdedirektør Nord i Bane NOR Thor Brækkan.

 • Bodø/Glimt må ut i en ny bortekamp og møter Harstad i cupens andre runde, mens Narvik-laget Mjølner møter Stjørdals-Blink borte. Junkeren fra Bodø får hjemmekamp mot førstedivisjonsklubben Levanger.

 • Nytt regelverk for turistfiskenæringen skal være med å luke ut de useriøse aktørene i næringen. Det sier seksjonsleder Hilde Jenssen i Fiskeridirektoratet. Fra i år må alle bedrifter som driver fisketurisme, rapportere inn turistenes fangst.

 • Europavei 6 ved Gratangsfjellet er åpen for trafikk etter snøras, melder Vegtrafikksentralen.

Copyright © 2006-2018 - www.saltstraumen.info
Alle rettigheter reservert.