Alt Om Saltstraumen

Fjerner bomstasjon i Bodø: – Jeg kunne tenke meg å skru den ned selv

Statssekretær Allan Ellingsen (Frp) hadde med seg en god nyhet i bagasjen hjem til sine partifeller og politiske samarbeidspartnere i Bodø denne helgen – i form av en budsjettlekkasje:
I revidert nasjonalbudsjett som legges fram tirsdag, går regjeringen inn for å fjerne innkrevningspunktet ved Godøystraumen på fylkesvei 17.
En tredjedel av potten
– Nå skrur vi rett og slett ned bommen. Det kunne jeg ha tenkt meg å være med på selv, sier Ellingsen fornøyd.
Bommen kommer til å bli demontert fire år før tiden, ifølge statssekretæren, som legger til at 65 millioner kroner er satt av til formålet.
Det utgjør en tredjedel av de 200 millionene som nok særlig Fremskrittspartiet har ivret for å forhandle fram i bomreduksjoner på landsbasis.
– Det er regjeringens beslutning – etter en helhetsvurdering, smiler Ellingsen om årsaken til at nettopp Bodø tilgodeses med såpass mye penger.
 ........
September – november
Rent fysisk vil rivingen av bommen ved Godøystraumen skje til høsten. En gang mellom september og november.
– Først må det formelle på plass, blant annet gjennom vedtaket i Stortinget, sier Ellingsen.
 
Nesten en tredjedel av pengene som er øremerket til å bygge ned bomstasjoner i landet, går til å fjerne en bomstasjon i Bodø.
 
– Det betyr at det ikke blir noen innkrevingspunkt. Vi betaler ned den gjelden som er her, sier statssekretær i Samferdselsdepartementet, Allan Ellingsen (Frp).
 
Les hele artikkelen på an.no:
 
og på nrk.no:
 

Copyright © 2006-2019 - www.saltstraumen.info
Alle rettigheter reservert.