Alt Om Saltstraumen
 • Brannvesenet har kontroll på spredningsfaren av brannen i Saltdal. Annekset er nå nedbrent og hovedbygget har fått røyk og sotskader, men det ikke brannskadet. Ingen personer skal være skadet. Politiet er i ferd med å avhøre vitner på stedet, og oppretter sak som etterforskes videre ved Fauske lensmannskontor.

 • En person fikk i formiddag førerkortet beslaglagt etter mistanke om kjøring i påvirket tilstand i Bodø sentrum.

 • En trailer har kjørt av veien ved Herøy bru i Herøy. Ifølge politiet står traileren trafikkfarlig til. Det skal være glatt på stedet. Ingen personer skal være skadet.

 • En hund er tatt vare på av politiet i Narvik, den ble funnet ved Ankenes.

 • Nødetatene rykker ut til melding om brann på ei hytte i Storjord i Saltdal. Det skal ikke være noen personer som oppholder seg på hytta, og nødetatene er på vei til stedet, melder politiet.

 • André Øverdal er plukket ut som regissør til den planlagte tv-serien om «Slaget om Narvik». Storyline NOR og Nordisk Film/Egmont samarbeider om prosjektet, som har et budsjett på 19 millioner euro. Øvredal har tidlgere regissert blant annet Trolljegeren.

 • Tirsdag den 27. februar stenges E6 Saksenviktunnelen mellom Fauske og Rognan i perioden 18:30 til 20:00. Årsaken er en beredskapsøvelse Statens vegvesen gjennomfører i samarbeid med nødetatene.

 • Det ble 469 flere innbyggere i Nordland i 2017, viser tall fra Statistisk Sentralbyrå. Dette betyr at vi nå teller 243 000 innbyggere i fylket. De største endringene har kommet i kommunene Bodø, Rana, Narvik, Vågan og Vestvågøy.

 • En mann i 30-årene er i Rana tingrett dømt til 30 dager betinget fengsel, skriver Rana Blad. En oktoberkveld i 2016 tilbød han en annen mann skyss på motorsykkelen sin, etter et besøk på et utested. Selv mener føreren at han holdt 70 km/t i ei 30-sone, han mistet kontrollen, kjørte av veien og traff en stein. Både han selv og passasjeren, som ikke hadde hjelm, fikk betydelige skader. Føreren har erkjent straffskyld, og er i tillegg til den betingede fengselsstraffen også fradømt førerretten i halvannet år.

 • En kvinne i 20-årene er siktet for å ha sendt inn 69 refusjonssøknader til Pasientreiser hvor hun krevde å få refundert reiseutgifter for behandling. Totalt fikk hun utbetalt 47.533 kroner. Problemet var at hun aldri hadde vært til behandling. Salten tingrett har nå dømt kvinnen til 16 dagers betinget fengsel med en prøvetid på to år. Kvinnen må også betale 47.533 kroner i erstatning, skriver Avisa Nordland.

 • Det er brudd i forhandlingene mellom Utdanningsforbundet og Kommunenes Sentralforbund – KS. Utdanningsforbundet ønsker mer tid til planlegging for barnehagelærere, utover de fire timene per uke som er nå. De sier at planleggingstiden er essensiell for å følge opp barna og lage gode pedagogiske opplegg. Kravet ønsker ikke KS å imøtekomme med et sentralt vedtak, fordi de mener behovet varierer i forskjellige deler av landet.

 • Interesse- og arbeidsgiverorganisasjonen Fiskebåt mener det når er på tide å få en helhetlig vurdering av beredskapen i norske havområder, det skriver fiskeribladet. – Det er den samlede beredskapen vi er bekymret for, da er det ikke kun NH90-helikoptrene vi snakker om, sier avdelingsleder Tor Are Vaskinn i Fiskebåt i Tromsø til Fiskeribladet.

 • Flere skianlegg i Norge har hatt mye økning i omsetning de siste årene. Ifølge tallene til Alpinanleggenes Landsforening er det Narvikfjellet som har størst økning i salg av heiskort.

 • NSB melder at et tog har kjørt på en elg på Ørtfjellet i Rana. Bane NOR har varslet videre til viltnemda om hendelsen, melder politiet i Nordland på Twitter.

 • En 18-åring ble i Vesterålen tingrett dømt til betinget fengsel i 18 dager og 5000 kroner i bot etter at han kjørte under påvirkning av alkohol. Mannen hadde en promille på 1,10, og tilstod forholdet i retten. Han mister også førerretten i 22 måneder.

Seneste aktiviteter

Forenklet gudstjeneste i Saltstraumen kirke
søn 25 feb @11:00 -
Historielagets quiz
tor 01 mar @19:00 -
Småbarnsgudstjeneste i Saltstraumen kirke
søn 11 mar @11:00 -
Gudstjeneste på Straumbo
tor 22 mar @12:30 -
Palmesøndag
søn 25 mar

Copyright © 2006-2017 - www.saltstraumen.info
Alle rettigheter reservert.