Storvarden på Sandfjellet

Denne turen starter på den store parkeringsplassen på toppen av Kvikstadheia og går opp til Sandfjellet, her bærer det over fjellet til man får utsikt mot Misværfjorden og landskapet videre på andre siden.

Første stopp er innom en varde på kanten av ett spektakulært stup, deretter bærer det videre til det høyeste punktet på Sandfjellet som er Storvarden, 821 meter over havet.

Fra parkeringsplassen er det skiltet med Sandkollen og sti oppover skogen langs bergsiden. Her er det ganske bratt og litt kupert terreng, når man har kommet seg opp skjærer man av stien til Sandkollen og går oppover der det ser enklest ut.

Dette er en lang og slitsom tur som endte opp på litt over 7 kilometer fra parkeringsplassen til Storvarden, noe som tok rundt 3 timer med noen pauser underveis. Her er det ikke noe sti eller andre oppmerkinger å følge, så det anbefales å laste ned å bruke GPX kartet å følge ruta mer eller mindre fram og tilbake.

Hvis man ikke vil gå helt til Storvarden kan turen avsluttes med stupet som er ett flott endepunkt med god utsikt, da blir turen rundt 2.5 kilometer lang, eller så kan man fortsette å følge stien man gikk opp fra parkeringa for så å ende opp på Sandkollen, noe som resulterer i en tur på ca 2 kilometer

Kilde:

https://www.tursiden.no/turtips-bod%C3%B8-salten/storvarden-pa-sandfjellet/