Nord & Ne

Nord & Ne

NORD&NE

NORD&NE ble født høsten 2020. Vi holder til i Saltbrygga, sammen med Arctic Salt. Selv om NORD&NE er ny, har eierne dykket, guidet og undervist i Saltstraumen i mer enn 10 år. Vårt fokus er at våre gjester på en trygg og sikker måte skal få oppleve vakre og ville Saltstraumen under vann, og komme opp med strålende øyne og hodet fullt av fargerike bilder. Vi ønsker også å formidle kunnskap om og bidra til å ta vare på det mangfoldige og unike dyrelivet her i Saltstraumen marine verneområde.

Saltstraumen ligger på toppen av Kystriksveien, omtrent 30 minutter fra Bodø sentrum. Strømmen er kjent verden over for sine heftige hvirvler, og regnes som verdens sterkeste tidevannsstrøm. Hvirvlene kan komme opp i 26 knop. Tidevannet presser seg gjennom det trange og grunne sundet under Saltstraumbrua på sin vei inn og ut av Skjærstadfjorden. Dette skaper den verdensberømte malstrømmen med dens vakre strømhvirvler.  Det næringsrike vannet som presses opp fra dypet skaper en unik fauna, og et fantastisk rikt marint liv.

Saltstraumen ble en av Norges første marine verneområder i 2013. Vil du oppleve Saltstraumen på sitt sterkeste, besøk oss når månen er full - eller ny. Vil du ta bilder under vann, kom  heller i dagene rundt halv måne. 

NO HUNTING POLICY

Dykkere ønskes velkommen til Saltstraumen marine verneområde, men respekter vårt ønske om å ta vare på mangfoldet. Det eneste vi tar med opp, er opplevelser og vakre bilder.