Fjelltur til Børnupen

Denne fjellturen starter ved den første parkeringsplassen på skogsveien opp mot Børvatnet i Bodø.

Herfra går man ett lite stykke oppover veien før man svinger av der det er skiltet Storvarden.

Man følger venstre bergrygg oppover helt til det flater ut, denne delen er den tyngste delen av turen da det er en ganske lang og bratt etappe.

Ett stykke etter man har passert fossen som renner ned på høyre del av juvet kan man svinge av på en sti over ei myr for så å komme seg over på høyre side. Videre går man oppover på skrå mot den ytterste knausen hvor også første utsiktspunkt er. Når man har passert myra begynner eventuelle stier og oppmerkinger å ta slutt, men her er det ikke noe rett og gal vei å gå da man har god oversikt på hvor man skal. Gå der terrenget passer deg best.

Når man har ankommet stupet ved det første utsiktspunktet ser man Børnupen som ligger ett brukbart stykke unna. Når man går videre fra det første utsiktspunktet må man begynne å skrå oppover og innover mot fjellet igjen for å komme seg rundt forskjellige stup, etterhvert begynner det å flate ut og det dukker opp mange flotte fjellvann, her er det også veldig fin fjellheim å vandre i.

Fra parkeringsplassen, til første utsiktspunkt og videre til Børnupen ble det 5.71 kilometer, noe som tok rundt 2 timer.

Det høyeste punktet på Børnupen ligger 721 meter over havet, så her får man god utsikt underveis.

Siden denne turen hovedsaklig kun går på berg vil det absolutt ikke anbefales å gå her når det nylig har vært mye nedbør, da bergene kan være veldig glatte. Her går og stupene loddrett ned mot den sikre død, så vær forsiktig og bruk sunn fornuft her

Kilde:

https://www.tursiden.no/turtips-bod%C3%B8-salten/fjelltur-til-bornupen/